Putin muta provocator in Marea Baltica. A trimis 50 de nave de razboi in Kaliningrad

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 09:56
12307 citiri
Putin muta provocator in Marea Baltica. A trimis 50 de nave de razboi in Kaliningrad
Foto: Southfront.org

Vestea derularii unor exercitii de amploare ale NATO in regiunea Marii Baltice si in Romania si Bulgaria nu i-a lasat indiferenti pe liderii de la Moscova, acestia desfasurand o importanta forta navala in zona enclavei Kaliningrad.

50 de nave de razboi se antreneaza in imediata apropiere a apelor teritoriale ale Poloniei si Lituaniei, au dezvaluit reprezentanti ai Flotei Marii Baltice pentru agentia TASS.

"Echipajele de pe distrugatorul Nastoichivy, mai multe nave de patrulare, lansatoare de mine, fregate lansatoare de rachete, nave antisubmarin si transportoare pentru debarcarea trupelor sunt implicate in exercitii in care simuleaza conditii reale de lupta, navigarea in conditii periculoase si operatiuni antisabotaj", a explicat Roman Martov, reprezentantul Flotei Marii Baltice.

Dupa parcurgerea acestor teste, cele 50 de nave rusesti vor iesi in larg pentru a exersa tragerea la tinta in diverse conditii adverse.

Programul de pregatire al Flotei Marii Baltice se va intensifica de la 1 iunie, cand navele vor efectua misiuni de antrenament in Marea Mediterana, Oceanul Indian si cel Arctic.

Cel mai important eveniment din calendarul de pregatire al marinarilor rusi din Marea Baltica este exercitiul Vest-2017, in care li se vor alatura si nave din flota din Belarus.

#exercitii militare Rusia, #tensiuni Rusia NATO, #flota Marii Baltice, #nave militare Kaliningrad , #NATO