CE da 17 milioane euro pentru combaterea saraciei, in 2010

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 14:49
1955 citiri
CE da 17 milioane euro pentru combaterea saraciei, in 2010

Comisia Europeana a anuntat ca 2010 va fi anul european pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale, iar prin acest program de 17 milioane euro care se va derula in toate tarile UE, precum si in Islanda si Norvegia se urmareste cresterea constientizarii acestei probleme, a anuntat miercuri CE.

Bugetul programului va putea fi suplimentat prin co-finantare nationala, iar programul va cuprinde activitati atat la nivel european, cat si national, se mai arata in comunicatul CE.

Activitatile si evenimentele planificate la nivel european includ doua saptamani tematice, o competitie pentru jurnalisti, o expozitie de arta si doua conferinte la nivel inalt in lunile ianuarie si decembrie 2010.

Anul european va fi lansat la Madrid pe 21 ianuarie 2010, in cadrul conferintei la nivel inalt organizate de catre Comisia Europeana in parteneriat cu Presedintia spaniola a Consiliului.

In urma cu zece ani, odata cu lansarea strategiei Lisabona, liderii europeni s-au angajat sa "dea un impuls decisiv combaterii saraciei" pana in anul 2010.

Desi de atunci au fost intreprinse numeroase eforturi, in prezent inca un numar important de europeni traiesc in saracie.

Aproximativ 80 de milioane de oameni, printre care 19 milioane de copii, sunt amenintati de saracie. Saracia si excluziunea afecteaza atat bunastarea oamenilor si capacitatea lor de a juca un rol in societate, cat si dezvoltarea economica. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ce, #comisia europeana, #saracie, #excluziune sociala , #Norvegia