Printul William, Catherine si fiul lor George viziteaza Australia

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 13:29
2894 citiri
Printul William, Catherine si fiul lor George viziteaza Australia

Printul William, sotia lui Catherine si fiul lor de opt luni, printul George, au sosit miercuri la Sydney, a doua si ultima etapa a turneului de trei saptamani efectuat in Noua Zeelanda si Australia, relateaza AFP.

Cuplul regal a coborat de la bordul unui avion al Australian Air Force, venind din Noua Zeelanda unde au petrecut aproape zece zile.

Premierul australian Tony Abbott si guvernatorul general Sir Peter Cosgrove, reprezentantul reginei Angliei in Australia, au primit familia princiara la coborarea din avion.

Cuplul va incepe vizita in Australia printr-un mare dineu oficial oferit miercuri seara de statul New South Wales la opera din Sydney. In continuare printul William si ducesa de Cambridge se vor deplasa in Muntii Albastri, un lant muntos in apropiere de Sydney, la 19 aprilie vor vizita Brisbane (coasta de est) si pe 22 aprilie vor merge la Uluru, in centrul continentului. Pe 23 aprilie, cuplul princiar se va afla la Adelaide (sud), urmand ca pe 24 si 25 aprilie sa viziteze Canberra (sud-est), dupa care vor reveni in Anglia.

Noua Zeelanda si Australia, foste colonii britanice, sunt monarhii constitutionale, avand ca sef de stat pe suveranul Angliei.

Un sondaj efectuat de Nielsen pentru grupul media Fairfax pe un esantion de 1.400 de persoane indica faptul ca sprijinul pentru instaurarea unei republici in Australia este cel mai scazut din ultimii 20 de ani. Aproximativ 42% dintre persoanele chestionate s-au pronuntat in favoarea unei republici si 51% doresc sa se mentina statutul de monarhie constitutionala, potrivit sondajului.

Tanarul cuplu princiar a fost primit calduros si in Noua Zeelanda, prima etapa a turneului, si premierul John Key si-a exprimat speranta ca imaginile din tara sa transmise in strainatate cu ocazia acestei vizite vor incuraja turismul.

#print George, #cuplul regal, #vizita Australia print George , #Noua zeelanda