S-a deschis cea mai lunga ruta aeriana din lume: 16 ore fara escala pana in Noua Zeelanda

Luni, 06 Februarie 2017, ora 18:24
15786 citiri
S-a deschis cea mai lunga ruta aeriana din lume: 16 ore fara escala pana in Noua Zeelanda
Foto: Qatar Airways

Pilotii companiei Qatar Airways au inaugurat cea mai lunga ruta comerciala aeriana directa din lume, dupa un zbor neintrerupt de 16 ore si 20 de minute intre Doha si Auckland.

Aeronava Boeing 777-200 LR a strabatut 14.535 de kilometri in aer, a schimbat 10 fusuri orare si a survolat teritoriul a 5 state, relateaza Daily Sabah.

4 piloti si 15 membri ai echipajului au lucrat in ture pentru a duce la destinatie in deplina siguranta nava si pasagerii. De altfel, acestora le-au fost servite 1.1000 de cesti de cafea si ceai, 2.000 de bauturi alcoolice si racoritoare si 1.036 de meniuri in timpul zborului.

Ruta Doha-Aukland va fi deservita zilnic de o aeronava a Qatar Airways, saptamanal navel companiei aeriene urmand sa transporte o incarcatura de marfa cantarind 116 tone, echivalenta cu greutatea a 1.162 de oi sau a 5.263 de fructe de kiwi.

Din acest punct de vedere, oficialii neo-zeelandezi se declara pe deplin multumiti de noua deschidere pe care exportatorii din insula o pot folosi pentru a expedia marfurile lor catre alte continente.

"Ruta Auckland-Doha va oferi nu doar noi conexiuni pentru oamenii de afaceri si turisti, ci si o capacitate mai mare de transport a marfurilor, ceea ce ii va ajuta pe exportatorii din Noua Zeelanda sa trimita produse cat mai proaspete in Orientul Mijlociu si regiunile invecinate", a declarat Todd McClay, ministrul Comertului din Noua Zeelanda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
#turism, #zboruri Qatar Noua Zeelanda, #rute comerciale aeriene, #zboruri internationale , #Noua zeelanda