Ce conditii impune Olanda pentru imigranti

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 14:14
2287 citiri
Ce conditii impune Olanda pentru imigranti

Imigrantii din Olanda trebuie sa isi asume direct respectarea Constitutiei olandeze si statul de drept prin semnarea unui contract in acest sens, a anuntat ministrul Afacerilor Sociale din aceasta tara, Lodewijk Asscher.

Olanda nu trebuie sa aiba doar o politica de integrare a strainilor "calda si interesata", a mentionat acesta intr-un interviu. In acelasi timp, politica de integrare trebuie sa fie "clara si intransigenta", mentioneaza site-ul DutchNews.nl, citat de Mediafax.

Semnarea unui contract ar asigura faptul ca imigrantii sunt mai la curent cu normele si valorile tarii in care locuiesc.

"Daca nu vom urma pasii, vom plati un pret enorm", a declarat Asscher pentru publicatia Volkskrant. "Integrarea culturala se destrama si facem pasi in spate in ceea ce priveste felul in care privim homosexualitatea, evreii si femeile. Trebuie sa fim foarte clari in ceea ce face teritoriul acesta atat de bun: libertatea sa fii tu insuti."

Asscher vrea sa se asigure ca fiecare imigrant, inclusiv cei din UE, semneaza ceea ce el a numit un "contract de participare", cand se iregistreaza la autoritatea locala de care apartin. El a declarat ca documentul, transmis Parlamentului marti seara, va marca inceputul unui nou stadiu in dezbaterea despre intergrare, indeosebi in ceea ce-i priveste pe cetatenii UE.

Ministrul este insarcinat si cu politica de integrare. Guvernul olandez este preocupat de numarul mare de romani si bulgari care vor ajunge in Olanda, odata cu deschiderea granitelor in 2014.

"Libertatea de miscare, fara acordarea unei atentii deosebite asupra problemelor pe care le poate cauza, poate duce la o Europa mai antisociala", a explicat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imigranti Olanda, #conditii imigrare Olanda, #straini Olanda, #politica imigratie Olanda , #Olanda