Eureko primeste o injectie de 1 miliard de euro din partea actionarilor majoritari

Luni, 16 Februarie 2009, ora 12:46
1588 citiri
Eureko primeste o injectie de 1 miliard de euro din partea actionarilor majoritari

Asiguratorul olandez Eureko a anuntat luni ca a primit 1 miliard euro de la investitori, pentru a face fata unei pierderi de 2,9 miliarde euro din deprecierea activelor, si ca va continua sa reduca riscurile din investitii, relateaza Reuters.

Achmea Association a investit 600 milioane euro, iar Rabobank restul de 400 milioane euro, a precizat Euroeko, adaugand ca nivelul de solvabilitate a crescut de la 150% la 175%.
Achmea detine 54,4% din Eureko, in timp ce Rabobank are o participatie de 39,5%. Eureko, ce a anuntat luna trecuta ca poarta discutii cu actionarii pentru o injectie de capital, a precizat ca si actionarilor minoritari le este permis sa injecteze capital.


Eureko estimeaza pentru 2008 o pierdere neta de 2,1 miliarde euro, dupa deprecierea participatiilor detinute in cadrul Millennium BCP si F&C Asset Management si dupa o scadere a valorii portofoliului de credite.
Eureko este ultimul din asiguratorii ce au detaliat efectele crizei creditelor, dupa ce asiguratorul olandez Aegon a primit o injectie de 3 miliarde euro din partea statului olandez si dupa ce asiguratorul Swiss Re a primit capital de la omul de afaceri Warren Buffett.


"In 2008, am inceput un program de reducere a riscurilor din investitiile bursiere si din investitiile de hedging. Continuam sa facem acest lucru", a declarat directorul financiar Eureko, Gerard van Olphen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actionari, #active, #depreciere , #Olanda