ING va prelua banca turceasca Oyak Bank

Marti, 19 Iunie 2007, ora 10:38
1065 citiri

Grupul olandez ING Groep NV va achizitiona banca turceasca Oyak Bank pentru suma de 2,673 miliarde dolari, relateaza Reuters.

Potrivit bancii olandeze, aceasta preluare nu va avea niciun efect asupra programului ING de rascumparare de actiuni, ce se ridica la 5 miliarde euro (6,70 miliarde dolari).

"Aceasta achizitie se conformeaza strategiei noastre de a sustine cresterea organica a grupului prin achizitii potrivite", a declarat directorul executiv al lui ING, Michel Tilmant, intr-un comunicat.

Oyak Bank, o banca turceasca de dimensiuni medii, este considerata ca una dintre ultimele oportunitati de a patrunde pe piata bancara din Turcia, aflata in plina extindere, dupa o serie de achizitii straine.

Mai multi investitori straini si-au exprimat interesul de a achizitiona banca Oyak de cand compania-mama, conglomeratul turcesc Oyak Group, a semnalat dorinta de a vinde in totalitate divizia sa bancara.

ING a precizat ca va finanta aceasta preluare din resurse proprii, tranzactia urmand a fi finalizata in a doua jumatate a acestui an.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)