Memorandum de colaborare intre Portul Constanta si Portul Rotterdam

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 16:02
2272 citiri
Memorandum de colaborare intre Portul Constanta si Portul Rotterdam

Un memorandum de colaborare intre Portul Constanta si Portul Rotterdam a fost semnat, joi, de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si de omologul sau olandez, iar potrivit acestuia partea romana va beneficia de expertiza olandeza, transmite corespondentul Mediafax.

"A fost semnat in timpul intalnirii de astazi (n.r. - joi) memorandumul de intelegere intre Portul Constanta si Portul Rotterdam care se va materializa intr-un plan de actiune clar care va fi prezentat pe 31 iulie anul acesta. De ce acest memorandum? Simplu! Portul Rotterdam este primul port ca marime din Uniunea Europeana, iar potentialul de crestere al Portului Constanta este foarte mare, noi avand in acest moment oportunitatea de a ajunge pe locul doi la nivelul statelor membre", a declarat Anca Boagiu.

Acesta s-a aflat la Santierul Naval Damen Galati, unde a participat, impreuna cu omologul sau olandez, Melanie Schultz van Haegen, la botezul navei Groningen, construita la Galati si care va intra in dotarea Marinei Militare olandeze.

Potrivit ministrului Transporturilor, prin acest memorandum este parafat un management comun intre cele doua porturi prin intermediul caruia Portul Constanta va beneficia de expertiza de succes a Portului Rotterdam.

"Acesta este unul dintre hub-urile regionale pe care noi le construim prin politica de transporturi pe care o facem. Este stiut ca pe langa dezvoltarea portului discutam si despre dezvoltarea retelei de autostrazi, ea avand punctul terminus la Constanta. La fel se intampla si cu reteaua de cale ferata, ceea ce ne duce la dezvoltarea unui punct de transport intermodal foarte puternic la Constanta", a mai spus Boagiu.

La randul sau, ministrul Transporturilor olandez, Melanie Schultz van Haegen, a sustinut ca documentul deschide calea unei colaborari importante intre doua porturi europene situate in puncte esentiale din punct de vedere economic.

"Am discutat cu doamna Boagiu cateva subiecte importante privind cooperarea dintre cele doua tari. Suntem mandri sa anuntam ca a fost semnat acest protocol de colaborare. Situate in estul indepartat si vestul indepartat, cele doua porturi pot fi porti logisitice pentru Europa", a declarat Melanie Schultz van Haegen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#memorandum colaborare, #port constanta, #port rotterdam , #Olanda