Olanda castiga 2,5 miliarde de euro pe an din prostitutia si drogurile legale

Joi, 26 Iunie 2014, ora 13:38
2953 citiri
Olanda castiga 2,5 miliarde de euro pe an din prostitutia si drogurile legale

Faimoasele cartiere cu felinare rosii si cafenelele olandeze care vand droguri usoare au contribuit anual cu 2,5 miliarde de euro la economia Olandei, au informat miercuri autoritatile olandeze, transmite Reuters.

Potrivit calculelor oficiale publicate miercuri, realizate in conformitate cu noile directive europene, drogurile si prostitutia au fost responsabile pentru aproximativ 0,4% din Produsul Intern Brut. Aproximativ jumatate din consum este domestic, majoritatea in cafenele si bordeluri, iar restul este asigurat de exporturi, in principal de droguri, a precizat Oficiul de statistica din Olanda.

"Este usor mai putin decat consumul total de paine si probabil putin mai mult decat consumul total de branza", a precizat purtatorul de cuvant al oficiului de statistica Peter Hein van Mulligen.

Tarile din intreaga regiune implementeaza noile reguli statistice ale Uniunii Europene care, printre altele, cer ca estimarile privind profiturile din prostitutie si vanzarea de droguri sa fie incluse in veniturile nationale.

La inceputul acestei luni, seful Directiei de Conturi Nationale din cadrul Institutului National de Statistica, Adriana Ciuchea a declarat ca Romania va introduce in calculul Produsului Intern Brut productia, importul si consumul de droguri, prostitutia si traficul cu alcool si tutun incepand cu datele aferente anului 2012, care vor fi prezentate in septembrie 2014, avand in vedere ca este obligata sa recalculeze PIB-ul potrivit noii metodologii valabile la nivel european.

#economia olandeza, #droguri PIB Olanda, #economie Olanda , #Olanda