Olanda pierde anual peste 150 de milioane de euro din cauza muncii la negru a imigrantilor

Marti, 16 Iulie 2013, ora 15:38
1748 citiri
Olanda pierde anual peste 150 de milioane de euro din cauza muncii la negru a imigrantilor

Cel putin 100.000 de muncitori imigranti nu platesc impozite locale si nationale in Olanda, deoarece ei nu sunt trecuti in registrul consiliului localitatii in care se afla, a relatat marti grupul media RTL.

Potrivit RTL, aceasta situatie costa autoritatile locale si nationale 150 milioane de euro anual. Nefiind inregistrati, imigrantii nu trebuie sa plateasca serviciile de furnizare a apei si de ridicare a gunoiului menajer, asigurari de sanatate sau taxe rutiere. In total, acestea se ridica pana la 1.500 de euro de persoana pe an, precizeaza RTL, citat de site-ul DutchNews.nl.

La Rotterdam si Amsterdam, oficialitatile estimeaza ca circa 30.000 de muncitori imigranti nu s-au inregistrat. La Haga, numarul lor ar fi de 14.000. Conform legii, in Olanda fiecare trebuie sa se treaca in registrul consiliului local atunci cand soseste in localitate.

Oficialitatile spun ca biroul pentru taxe si impozite poate face mai mult pentru a da de urma muncitorilor imigranti. De exemplu, multi dau adresa angajatorului lor sau a familiei lor din Polonia la solicitarea unui numar de identificare fiscala.

Dar, prin acordarea unor numere temporare de identificare fiscala, oficialii pot avea siguranta ca persoanele respective se vor inregistra ulterior la o adresa olandeza oficiala, declara Hamit Karakus, consilier municipal din Rotterdam.

"Ei isi parcheaza masinile, scot gunoiul in strada si folosesc soselele, dar costurile sunt achitate in mod curent de catre locuitorii Rotterdamului care sunt inregistrati", a afirmat Karakus pentru RTL.

In Grote Visserijstraat din Rotterdam, 450 de persoane sunt inregistrate la 170 de diferiti proprietari. Circa 140 de bulgari locuiesc oficial in strada, dar consiliul municipal banuieste ca alti 200 fac acum la fel, afirma RTL.

In ultimele sase luni, oficiali ai municipalitatii au inspectat 22 de locuinte improvizate in strada, identificand 38 de cazuri de neinregistrare, opt cazuri de suprapopulare si un caz de frauda in materie de ajutoare sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#muncitori imigranti Olanda, #munca negru Olanda, #imigranti Europa, #munca negru Europa, #pierderi taxe muncitori ilegali , #Olanda