Omenirea, in pragul unei CRIZE ALIMENTARE

Joi, 14 Iulie 2011, ora 09:41
1510 citiri
Omenirea, in pragul unei CRIZE ALIMENTARE

Organizatia Natiunilor Unite avertizeaza ca omenirea se afla in pragul unei crize alimentare si ca din 2050, se va confrunta cu o lipsa acuta de alimente, apa si chiar aer.

In cateva decenii, populatia lumii va depasi 8 miliarde de oameni, avertizeaza ONU, care mai precizeaza ca nivelul de trai al oamenilor va fi grav afectat.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, subliniaza: "Avem destula mancare pentru a hrani toata lumea si, totusi, un miliard de oameni sufera de foame. Bolile si epidemiile continua sa se raspandeasca in pofida progreselor stiintei si medicinei. Conflictele, razboaiele si cursa inarmarilor seamana moarte si suferinta".

Ban Ki -moon si-a exprimat speranta ca miscarile de masa populare, cum ar fi "primavara araba" vor pune capat tuturor acestor inegalitati.

"In acest an am vazut cum o putere populara gigantica poate invinge tirania si disperarea, cerand sa se faca dreptate", subliniaza presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, citat de Cotidianul.

In 2010, 44 de milioane de oameni au saracit, din cauza preturilor mai mari la alimente, a estimat Zoellick. Un avans de 10% al indicelui preturilor ar impinge alte 10 milioane de persoane sub limita saraciei, a adaugat el.

#criza alimentara, #pret alimente, #mancare, #criza , #ONU