Regimul libian anunta un nou armistitiu

Duminica, 20 Martie 2011, ora 23:51
1525 citiri
Regimul libian anunta un nou armistitiu

Regimul colonelului Muammar Kadhafi a anuntat, duminica, un nou armistitiu, incepand cu ora 19.00 GMT (21.00 ora Romaniei), ca raspuns la apelul lansat sambata de Uniunea Africana de "incetare imediata a ostilitatilor", a anuntat un purtator de cuvant al armatei, informeaza Mediafax. 

"In semn de respect fata de comunicatul publicat de Uniunea Africana sambata, la Nouakchott, si de rezolutiile 1.970 si 1.973 ale ONU, comandamentul fortelor armate a dat ordine sa se inceteze focul incepand de duminica, ora 21.00" (21.00 ora Romaniei), a declarat purtatorul de cuvant, Milad Fokehi.

Tripoli a anuntat deja, vineri, un armistitiu pe care nu l-a respectat, potrivit comunitatii internationale, care a lansat sambata seara prima sa operatiune militara in Libia.

Libia a considerat, sambata seara, nula rezolutia 1.973 care impune o zona de interdictie aeriana, dupa operatiunea militara occidentala si a cerut o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU.

Rezolutia 1.970 adoptata la sfarsitul lui februarie prevede un embargo asupra armelor, interdictia de a calatori pentru Muammar Kadhafi si 15 dintre apropiatii sai si inghetarea bunurilor colonelului Kadhafi si membrii familiei sale.

Comitetul UA privind Libia a cerut duminica la Nouakchott "incetarea imediata a tuturor ostilitatilor" in Libia.

Membrii comitetului, format din sefi de stat africani, au publicat un comunicat in care cer "cooperarea autoritatilor libiene vizate pentru a facilita accesul la asistenta umanitara al populatiei care are nevoie".

Ei cer, de altfel, "protectia cetatenilor straini, inclusiv muncitori imigranti africani care traiesc in Libia", precum si "adoptarea si punerea in aplicare a reformelor politice necesare pentru eliminarea cauzelor crizei actuale". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#regim libian, #razboi libia, #armistitiu, #gaddafi , #ONU