Siria nu mai importa masini si produse de lux

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 09:52
1153 citiri
Siria nu mai importa masini si produse de lux

Ministrul sirian al Economiei a precizat ca va suspenda importurile de masini si produse de lux, in contextul in care regimul de la Damasc vrea sa isi protejeze rezervele de valuta ale tarii, transmite Mediafax.

Mohammed Nedal al-Shaar a precizat ca vor fi suspendate si importurile de produse cu taxe vamale de cel putin 5 la suta, decizia fiind luata pentru "a proteja rezervele valutare ale tarii".

Statele occidentale au anuntat recent noi sanctiuni impotriva regimului condus de presedintele Bashar al-Assad, care a lansat, cu mai mult de sase luni in urma, o campanie sangeroasa de reprimare a miscarii de contestare, soldata cu mii de victime.

Uniunea Europeana a decis sambata sa impuna noi sanctiuni impotriva Siriei, care includ o interdictie pentru investitiile in sectorul petrolier si alimenarea bancii centrale cu bancnote, au afirmat surse diplomatice.

Noile sanctiuni reprezinta cel de-al saptelea set de masuri restrictive impotriva regimului sirian, criticat de tarile occidentale, insa sustinut in continuare de Rusia, care se opune adoptarii unei rezolutii ONU de condamnare a represiunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#siria, #masini lux, #produse lux , #ONU