Top 10- cei mai influenti actori de la Hollywood

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 12:20
11892 citiri
Top 10- cei mai influenti actori de la Hollywood

Denzel Washington, Tom Hanks si George Clooney valoreaza mult mai mult decat banii pe care ii castiga prin prisma meseriei lor. Acesti mari actori au in comun influenta pe care o detin asupra publicului si a fanilor lor.


Potrivit unui sondaj al E-Poll Market Research din Los Angeles. 40% din populatia Statelor Unite ar folosi termenul influenta pentru a-l  descrie pe Denzel Washington, 37% l-ar defini pe Hanks ca fiind unul dintre cei mai influenti actori de la Hollywood  iar 34% sonsidera ca cel mai bun exemplu este George Clooney.



Printre ceilalti actori care au parte de increderea si atentia publicului, si ca rezultat se incadreaza in lista celor mai influenti 10 actori se numara superstarul Will Smith, Robert de Niro si Angelina Jolie. Dar cum au reusit sa ne influenteze vietile si deciziile persoane pe care le cunoastem doar din filmele in care i-am vazut?




1.    Denzel Washington


Scorul de influente : 40%


Actorul care a castigat premiul Oscar, si-a imbinat rolurile pe care le-a jucat, alegandu-si fie personaje memorabile ca si Malcolm X Carter sau personaje conflictuale ca si politistul corupt din Training Day sau detectivul depresiv, The Bone Collector. In spatele camerei, Washington s-a implicat in mai multe fundatii de caritate, cum ar fi The Boys and Girls Club of America, Fundatia de copii Nelson Mandela si Salvati copiii din Africa.




"Actorii si actritele sunt deseori confundati cu personajele pe care le joaca", explica James Houran, psihologist specializat in cercetarea celebritatilor. Deseori, fara sa ne dam seama, consideram ca personajul din film e una si aceeasi persoana cu actorul in viata reala.



2.    Tom Hanks


   

Scor de influente : 37%

 A jucat mai mereu roluri simpatice pe ecran. Dintre acestea: rolul unui homosexual, victima a bolii SIDA in 1993 in Philadelphia, in 1994 in Forrest Gump si rolul unui capitan eroic in 1993 in filmul Saving Private Ryan.


Actorul nominalizat la Oscar a castigat multe inimi prin rolurile sale, dar mai ales prin activitatile in care acesta s-a implicat: protejarea mediului inconjurator, o cauza in care actorul s-a implicat atat financiar cat si spiritual in ultimii ani.


 Rezultatul este acela ca audienta, in mod inconstient confunda persoana de pe ecran cu ceea ce este in realitate, au asteptari mari de la actor desi il cunosc doar prin prisma rolurilor pe care le-a jucat.Roluri complet diferite de felul de a fi al actorului in viata reala.


James Bailey, profesor la universitatea George Washington, considera ca in cazul audientei se aplica efectul "halo" asupra vedetelor.  In momentul in care persoanele observa o calitate la cineva, are tendinta de a-si asuma in subconstient si alte calitati pe care ar putea sa le aiba acea persoana.


Numele actorilor de pe lista au beneficiat de asemenea si de timpul indelungat pe care l-au petrecut in fata publicului. Iar aici ma refer la principiul familiaritatii: cu cat suntem mai expusi la ceva sau la cineva cu atat mai mult suntem tentati sa ne apropiem de acea persoana si sa o indragim.





  3.     George Clooney


 

Influential Score: 34%



Cand hotul de inimi de la Hollywood nu apare pe marile ecrane si in faimoasele tabloide, este ocupat cu etalarea muschilor sai. In ultimii ani insa, eforturile lui Clooney s-au focusat pe criza din regiunea Darfur, din Sudan. In 2006 acesta a calatorit in Darfur cu tatal sau. In prezent, mesagerul pacii al ONU  a aparut alaturi de laureatul premiului Nobel, Elie Wisel, intr-un recurs la Consiliul de securitate al ONU pentru interventii in zonele devastate.


Oamenii de stiinta sustina ca, cu cat o persoana ca George Clooney

apare de mai multe ori la televizor, in filme sau in reviste, cu atat

mai mult imaginea sa incepe sa se intipareasca in creierele publicului.

Expunerea repetata duce la intiparire, acceptare si in final la

indragire. Cu cat il vedem mai mult, cu atat mai mult ne place, avem

incredere in el si chiar ne lasam influentati de persoana lui.



4.     Will Smith


Influential Score: 33%



Primul lucru la care va ganditi cand il vedeti pe Smith. Puternic? De fapt, superstarul de la Hollwood este singurul actor din istoria care a avut 8 filme consecutive peste 100 milioane$. In spatele ecranului, el si sotia sa Jada si-au dedicat atat timpul cat si banii Fundatiei Will si Jada Smith, o organizatie focusata pe dezvoltarea comunitara,  proiecte educationale pentru tineri si, nu in ultimul rand copiii defavorizati si familiile acestora.




5.     Morgan Freeman


Scor de influenta : 33%



Actorul ce a castigat premiul Nobel detine o voce autoritara si o comportare rezervata. Printre numeroasele sale premii de argint, se afla rolul de Dumnezeu pe care l-a jucat in filmul Bruce Almighty, in 2003 alaturi de Jim Carrey, si de asemenea, rolurile ce i-au marcat existenta la Hollywood, din filmele The Shawshank Redemption si Million Dollar Baby. In spatele ecranului, Freeman s-a aratat la fel de devotat in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator si lupta impotriva distrugerii reliefului.





6.    Angelina Jolie


Scor de influenta : 29%



Cunoscuta atat pentru eforturile umanitare la nivel global cat si pentru statutul de actrita, este cel mai bun exemplu. In afara de a fi mama a sase copii si de a castiga premiul Oscar pentru cea mai buna actrita de la Hollywood,ea este si ambasadoarea Bunavointei in cadrul Inaltului Comisariat ONU. In acest rol, Jolie a oferit atat timpul ei, cat si bani si o mana de ajutor, luptand impotriva saraciei la nivel global.




7.     Robert De Niro


Influential Score: 29



Considerat unul dintre cei mai importanti actori ai generatiei sale, de doua ori castigator al premiului Oscar, De niro este binecunoscut pentru rolurile sale pline de conflict si de multe ori tulburi. Printre acestea se numara memorabilul film, The God Father, partea a doua, mafiotul Jimmy Conway din Goodfellas si pugilistul Jake LaMotta din Raging Bull. Printre alte activitati ale sale, De niro mai este cunoscut si pentru eforturile sale de a produce studioul de film  TriBeCa Productions si, de asemenea, festivalul de film TriBeCa.




8.     Harrison Ford


Influential Score: 28%



Castigator al premiului Oscar, ramane actorul cunoscut pentru rolul jucat in seria Indiana Jones, cat si ca Han Solo din trilogia Star Wars. Desi se afla printre cele mai apreciate stele de la Hollywood, actorul de 40 de ani cu greu s-a abtinut de-a lungul carierei sale sa nu-si spuna si sa demonstreze convingerile democratice.





9.     James Earl Jones


Influential Score: 28%


Nominalizat la premiul Emmy de opt ori, detine una din cele mai recunoscute si mai influente voci de la Hollywood. De-a lungul intregii sale cariere, vocea sa a fost folosita in mari creatii precum The Lion King, Star Wars si, nu in ultimul rand a fost vocea CNN.



In spatele camerelor, Earl Jones a fost devotat promovarii de alfabetizare, arta si stiinte umaniste atat pe scara locala cat si nationala.




10.    Julia Roberts


Influential Score: 27%



Cunoscuta pentru premiul Oscar, vedeta Pretty Woman se afla printre cele mai recunoscute actrite de la Hollywood. Iar in timpul liber, cand nu capteaza atentia tuturor prin filmele in care joaca, Julia Roberts, este ocupata sa promoveze utilizarea combustibililor regenerabili ca purtator de cuvant si leader al Asociatiei Biocombustibilii Terrei( Earth Biofuels).



"Acestia sunt oamenii care nu ies in public doar pentru a-si recita discursul scris de acasa ci pentru a demosntra prin fapte ca le pasa de cei din jur", considera directorul executiv al E-Poll Gerry Philpott."Iar pentru aceste fapte oamenii devin cunoscuti, priviti si admirati", a adaugat acesta.