Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un nou scandal al interceptarilor. NSA a spart comunicatiile criptate de la ONU

Un nou scandal al interceptarilor. NSA a spart comunicatiile criptate de la ONU


Agentia Nationala americana pentru Securitate (NSA) a fortat accesul la sistemul intern de videoconferinte al ONU, scrie saptamanalul german Der Spiegel in editia de duminica, citand documente confidentiale ale agentiei.

Aceasta interceptare a comunicatiilor a generat o "crestere spectaculoasa a cantitatii de date provenind de la teleconferinte si a permis decriptarea acestor date", se arata intr-un document NSA citat de saptamanal.

Agentia, care se afla de mai multe luni in centrul unui scandal de dezvaluire de documente secrete de catre Edward Snowden, relevand amploarea sistemului de supraveghere a Statelor Unite, a patruns in sistemul ONU in vara lui 2012, scrie Der Spiegel. In trei saptamani, numarul de comunicatii decriptate de serviciile americane a crescut de la 12 la 458.

Saptamanalul citeaza si alt raport intern, potrivit caruia NSA ar fi surprins serviciile secrete chineze in timp ce spionau comunicatiile ONU in 2011.

Der Spiegel mai scrie ca NSA supraveghea Uniunea Europeana (UE) dupa mutarea intr-un birou nou la New York, in septembrie 2012, si ca detinea planurile sediului.

Articole publicate recent in saptamanalul german si cotidianul britanic The Guardian, care au la baza documente provenind de la Edward Snowden, au oferit detalii despre felul in care NSA a luat ca tinte sedii ale UE la Bruxelles, Ambasada UE la Washington si Delegatia UE la ONU, la New York.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 884 ori