Al-Qaida planuia o criza economica severa pentru Occident. Vezi planurile teroristilor

Sambata, 21 Mai 2011, ora 23:19
1990 citiri
Al-Qaida planuia o criza economica severa pentru Occident. Vezi planurile teroristilor

Al-Qaida intentiona sa arunce in aer petroliere pentru a provoca o "criza economica extrema" in Occident, potrivit documentelor gasite in locuinta lui Osama Bin Laden din Pakistan, potrivit Mediafax.

Potrivit documentelor, Al-Qaida a cautat informatii despre marimea si constructia petrolierelor.

Gruparea terorista a stabilit ca ar fi mai usor de distrus navele prin amplasarea unor bombe la bord si au fost recomandate teste, a precizat FBI.

Totusi, oficialii americani au declarat ca nu exista "o amenintare specifica sau iminenta".

"In 2010 a fost un interes constant al membrilor Al-Qaida sa atace petroliere si infrastructuri comerciale petroliere pe mare", sustine Departamentul pentru Securitate Interna. Complotul era insa in stadiul de intentie.

Administratia americana a declarat ca nu ridica nivelul de alerta terorista, insa o avertizare a fost trimisa companiilor din industria de petrol si gaze.

Amenintarea la adresa petrolierelor sugereaza ca Al-Qaida a adoptat strategia piratilor somalezi, care au avut un succes remarcabil in ultimii ani flosind ambarcatiuni mici pentru a captura navele din largul coastei Africii de Est.

Administratia americana a declarat ca Al-Qaida spera ca distrugerea unui petrolier, impreuna cu costurile operatiunilor de curatare a zonei si de salvare si efectele de pe piata sa conduca la o "criza economica extrema" in Occident.

Dar expertii sustin ca Al-Qaida a supraestimat probabil pierderile pe care un singur petrolier le-ar putea provoca industriei.

#criza economica, #occident, #petrol, #industrie petroliera, #al qaida, #documente osama bin laden , #Pakistan