3,6 unitati/euro pentru un zlot

Vineri, 20 Martie 2009, ora 12:04
2300 citiri
3,6 unitati/euro pentru un zlot

Un nivel de echilibru pentru cursul de schimb dintre zlot si euro ar fi, probabil, de aproximativ 3,6 unitati/euro in acest moment, ce ar reflecta fundamentele economice, dar si factorii externi, a spus, vineri, viceguvernatorul bancii centrale a Poloniei, Witold Kozinski, citat de Reuters. 

"Conform ultimelor estimari, nivelul de echilibru al zlotului in fata euro ar fi cu aproximaiv un zlot mai jos fata de nivelul actual din piata", a spus Kozinski, intr-un interviu publicat pe pagina de Internet a bancii centrale a Poloniei.

La ora 11:50, ora Romaniei, moneda poloneza era cotata la 4,645 unitati/euro.

In ultimele luni, monedele emergente din regiune, inclusiv zlotul polonez si leul, au pierdut teren semnificativ in fata euro, pe fondul deteriorarii sentimentului investitorilor fata de regiune.

Forintul s-a depreciat pana la cotatii minime istorice, in timp ce zlotul a atins un minim al ultimilor cinci ani in fata euro.

Leul s-a dovedit, in schimb, una din cele mai stabile monede din regiune in ultimele saptamani, fluctuand pe un interval mult mai restrans decat zlotul sau forintul. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zlot, # curs, # monede, # scaderi, # euro , #Polonia