BEI finanteaza infrastructura Poloniei

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 16:26
1672 citiri
BEI finanteaza infrastructura Poloniei

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) a anuntat, vineri, intr-un comunicat ca va acorda Poloniei doua imprumuturi, in valoare totala de 825 milioane euro, pentru dezvoltarea, respectiv imbunatatirea infrastructurii de transport rutier, informeaza NewsIn.

BEI va da jumatate de miliard euro pentru construirea a 91 km din Autostrada A2 si 325 milioane euro pentru reabilitarea retelei de drumuri locale si nationale.

"Finantarile de la BEI vor usura eforturile Poloniei de a-si dubla lungimea autostrazii in perioada 2007-2013 si de a-si imbunatati reteaua actuala de drumuri nationale. Este important pentru cresterea competitivitatii Poloniei si a calitatii vietii locuitorilor si siguranta transportului", a declarat vicepresedintele BEI, responsabil pentru imprumuturile acordate in Europa Centrala, Marta Gaj?cka.

BEI a mai finantat construirea altor parti din Autostrada A2, iar acest nou imprumut va majora angajamentul BEI pentru realizarea acestei autostrazi la aproape 2,1 miliarde euro.

De asemenea, BEI a mai semnat anterior contracte de finantare pentru reabilitarea unor drumuri nationale din Polonia in conformitate cu standardele UE, de circa 1,5 miliarde euro.

 

#polonia, # imprumut, # bei, # infrastructura, # autostrada , #Polonia