Ce efect va avea criza asupra procesului de aderare la euro a tarilor candidate?

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 16:22
1297 citiri
Ce efect va avea criza asupra procesului de aderare la euro a tarilor candidate?

Polonia, Romania si celelalte tari candidate la zona euro impartasesc o "serie de ingrijorari" referitoare la modul in care criza datoriilor si reactia uniunii monetare pot afecta perspectivele de aderare, a declarat luni un oficial polonez, noteaza Mediafax.

Reprezentanti ai Romaniei, Poloniei, Cehiei, Bulgariei, Ungariei, Letoniei si Lituaniei - tari candidate pentru a intra in zona euro - s-au intalnit, luni, la Bruxelles, in contextul unei reuniuni mai ample a liderilor europeni.


"Am vrut sa discutam actualele evolutii si ne-am impartasit o serie de ingrijorari", a spus Mikolaj Dowgielewicz, ministrul pentru Afaceri Europene al Poloniei, dupa reuniunea oficialilor UE.

Dezbaterea din cele 17 state membre din zona euro referitoare la inasprirea reglementarilor fiscale, ca raspuns la criza datoriilor suverane, ar trebui sa implice si tarile din Europa Centrala si de Est, a spus el. 

"Cred ca ceea ce conteaza este ca aceste tari sa participe activ la discutii. Nu poti limita dezbaterile privind viitorul zonei euro doar la tarile din zona euro", a adaugat ministrul polonez.

Polonia detine presedintia rotativa a Uniunii Europene pana la sfarsitul acestui an.

#zona euro, #uniune monetara, #criza zona euro, #tari candidate zona euro , #Polonia