Kraft trebuie sa majoreze cu cel putin 10% oferta pentru Cadbury

Duminica, 17 Ianuarie 2010, ora 22:23
1401 citiri
Kraft trebuie sa majoreze cu cel putin 10% oferta pentru Cadbury

Grupul american Kraft trebuie sa majoreze oferta ostila de 11 miliarde lire sterline (18 miliarde dolari) de preluare a producatorului britanic de ciocolata Cadbury cu cel putin 10%, pentru ca propunerea sa aiba sanse de a fi acceptata, potrivit unui sondaj realizat in randul investitorilor.

Kraft trebuie sa urce oferta actuala de 7,71 lire sterline pentru o actiune Cadbury la 8,5 lire, pret mediu indicat de noua investitori la Cadbury, cu o participatie totala de circa 11%, transmite Bloomberg. Termenul limita pana la care propunerea poate fi modificata este 19 ianuarie.

Cotatia Cadbury a inchis sedinta de tranzactionare de vineri in crestere cu 2,9%, la 7,935 lire sterline, peste oferta curenta a Kraft, indicand asteptarile investitorilor pentru o majorare a pretului propus pentru achizitie sau aparitia unei contraoferte.

Principalul concurent al Kraft la preluarea Cadbury este grupul american Hershey, distribuitor al produselor companiei britanice pe piata din SUA. Comisia Europeana (CE) a avizat, saptamana trecuta, achizitia Cadbury de catre Kraft, cu conditia ca entitatea nou formata sa renunte la operatiunile Cadbury din Romania si Polonia privind productia de ciocolata.

Cadbury a cumparat in iunie 2007, prin fondul Vantas International, 93,2% din titlurile fabricii de ciocolata si produse zaharoase Kandia-Excelent din Bucuresti, listata la Bursa de Valori Bucuresti, de la Axis Investments si Meinl Bank, pentru aproape 100 milioane de euro. Ulterior, grupul a achizitionat participatiile minoritare si a delistat compania, in mai 2008. 

#kraft, #cadbury, #producator, #ciocolata , #Polonia