Polonezii isi tin banii la ciorap

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 00:06
2948 citiri
Polonezii isi tin banii la ciorap

Mai putin de jumatate dintre polonezi (43%) reusesc sa faca economii, dar fiecare al cincilea polonez isi pastreaza banii acasa - in ciorapi sau sub saltele - in loc sa-i depuna la o banca, arata un sondaj Money Track realizat de Centrul Adam Smith, informeaza Newsin. 

In plus, numai 10% dintre polonezi isi investesc economiile.

In general, cei care reusesc sa faca economii au peste 24 de ani si locuiesc in marile orase, dar si locuitorii satelor sunt atenti cu banii.

Totusi, 75% dintre polonezi au conturi bancare, 68% folosesc cardurile de debit, iar 42% au acces la sistemul bancar online.

Fiecare al patrulea polonez chestionat a spus ca are cel putin un card de credit.

Cu toate aceastea, polonezii sunt reticenti in a folosi produse bancare mai avansate cum ar fi imprumuturi, investitii pe termen lung sau depozite.

Numai 15% dintre polonezi fac imprumuturi, 13% au depozite de economii, 6% au o ipoteca si numai 4% cumpara bond-uri sau actiuni, arata sondajul. MoneyTrack mai arata ca 39% dintre polonezi sunt multumiti de situatia lor financiara.

In general sunt persoane al caror venit mediu de persoana in familie se ridica la 1.201 zloti (311 euro). Sondajul a fost realizat in noiembrie 2010 pe un esantion de 1.000 de polonezi.

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
#economii, #imprumuturi, #banca, #card, #sistem bancar , #Polonia