Polonia a primit primul tren de mare viteza Pendolino

Luni, 12 August 2013, ora 15:31
3174 citiri
Polonia a primit primul tren de mare viteza Pendolino

Primul din cele 20 de trenuri de mare viteza Pendolino cumparate de compania nationala de cai ferate din Polonia (PKP) a ajuns luni la gara centrala din Wroclaw, sud-vestul Poloniei, informeaza agentia PAP.

Aceste trenuri, produse la uzina Alstom din Savigliano, Italia, fac parte din programul destinat reducerii duratei calatoriei cu trenul intre principalele orase din Polonia. Fiecare garnitura de tren Pendolino este compusa din sapte vagoane, care ofera 402 de locuri impartite in doua clase.

In prezent, viteza maxima care poate fi atinsa pe rutele feroviare din Polonia este de 160 kilometri pe ora. Teoretic, trenurile Pendolino pot atinge o viteza de 250 kilometri pe ora. Cu toate acestea caile ferate din Polonia vor trebui sa fie modernizate pentru ca viteza de deplasare sa fie majorata treptat, in decurs de mai multi ani, pana la 200 kilometri pe ora.

Gratie acestor trenuri durata unei calatorii intre Varsovia si Gdansk va fi redusa pana la doua ore si 40 de minute, in timp ce pentru o calatorie intre Varsovia si Cracovia durata unei calatorii va fi redusa la doua ore si 15 minute si la trei ore si 30 de minute pentru o calatorie intre Varsovia si Wroclaw.

Primii pasagerii vor putea utiliza noile trenuri doar la sfarsitul anului viitor. Pretul unei calatorii intre Varsovia si Cracovia va fi de 49 de zloti.

Operatorul feroviat PKP Intercity a semnat in luna mai 2011 un contract in valoare de 400 milioane de euro privind achizitionarea a 20 de trenuri de mare viteza Pendolino.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#infrastructura feroviara Polonia, #trenuri mare viteza Polonia, #transporturi Polonia, #tren Varsovia Cracovia , #Polonia