Polonia si Slovacia fac o ruta de transport european pe care spera sa o lege si de Romania

Marti, 17 Iulie 2018, ora 12:51
4777 citiri
Polonia si Slovacia fac o ruta de transport european pe care spera sa o lege si de Romania
Foto: CC0 Creative Commons

Polonia si Slovacia au semnat un acord pentru a lega drumul expres polonez S19 cu noul drum R4 planificat de Slovacia, in cadrul eforturilor de a crea o ruta de transport european cunoscuta sub denumirea Via Carpathia.

Ministrul polonez al Infrastructurii, Andrzej Adamczyk, si ministrul slovac al Transporturilor, Arpad Ersek, si-au pus semnatura luni pe acest acord cu ocazia unei ceremonii care a avut loc la punctul de trecere a frontierei de la Barwinek-Vysny Komarnik din sudul Poloniei, transmite agentia PAP.

De asemenea, Polonia si Slovacia au convenit luni sa construiasca un nou pod intre localitatile Chyzne (Polonia) si (Trstena) in ideea de a imbunatati traficul pe drumul international E77. Proiectul este preconizat sa se finalizeze in 2021.

"Obiectivul eforturilor noastre este sa cream legaturi de transport convenabile si competitive atat in domeniul transportului rutier cat si a celui feroviar", a declarat Andrzej Adamczyk.

Acesta a adaugat ca Via Carpathia, din care fac parte noile conexiuni, va stimula afacerile atat in aceasta parte a Europei cat si pentru intreaga Uniune Europeana.

"Gratie acestei investitii, tinerii din Polonia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria si Romania nu vor mai trebui sa isi caute de lucru in Europa Occidentala", a spus Adamczyk.

Via Carpathia este o ruta de transport international care ar urma sa faca legatura intre orasele Klaipeda si Kaunas din Lituania de orasele Bialystok, Lublin si Rzeszow din Polonia, de Kosice (Slovacia) si Debrecen (Ungaria) si mai departe de Romania, Bulgaria si Grecia.

Anul trecut, Polonia si Ucraina au semnat la randul lor un memorandum pentru a lucra impreuna pentru a construi ruta Via Carpathia.

#Via Carpathia, #drumuri Polonia Slovacia , #Polonia