Premierul polonez: Romania, un foarte bun exemplu pe timp de criza

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 17:23
1558 citiri
Premierul polonez: Romania, un foarte bun exemplu pe timp de criza
Sursa foto: RTV.net

Premierul polonez Donald Tusk a declarat miercuri ca Romania este un exemplu foarte bun despre cum sa te descurci in timpul crizei, punctand ca cele doua tari sunt interesate de diversificarea resurselor de energie.

"Astazi Romania este un exemplu foarte bun de cum sa te descurci in timpul crizei. Cresterea economica a Romaniei in primul semestru, de doua procente, trebuie laudata", a afirmat Tusk, intr-o declaratie comuna cu premierul roman Victor Ponta.

Seful Guvernului de la Varsovia a subliniat ca Romania este de ceva vreme un partener strategic al Poloniei, dand asigurari ca trateaza cu respect acest lucru.

Potrivit lui Tusk, relatiile bilaterale dintre cele doua tari sunt exemplare.

Premierul polonez a subliniat ca un aspect important il reprezinta relatiile economice dintre cele doua tari. In context, el a mentionat ca Victor Ponta i-a vorbit despre modul in care Romania a trecut prin criza economica si despre efectele pe care aceasta le-a avut asupra romanilor care au fost nevoiti sa suporte taieri bugetare.

Tusk a vorbit si despre sprijinul pe care Polonia il acorda Romaniei in privinta fondurilor europene si despre sustinerea pentru ca tara noastra sa beneficieze de prevederea "n+3".

"Si Romania si Polonia sunt interesate de promovarea celor intreprinse pentru gazul de sist si de diversificarea resurselor. De aici, am reiterat inca o data sprijinul pentru proiectul Nabucco. Polonia impreuna cu Romania vor sustine actiunile pentru a diversifica in mod real resursele de energie", a mai spus Donald Tusk.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vizita Ponta Polonia, #relatii Romania Polonia, #economie romania, #fonduri europene Polonia , #Polonia