Rusia interzice importurile de fructe si legume din Polonia

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 11:37
1257 citiri
Rusia interzice importurile de fructe si legume din Polonia

Serviciul federal pentru supravegherea veterinara si fitosanitara din Rusia (Rosselhoznadzor) a anuntat restrictionarea importurilor de fructe si legume din Polonia pe teritoriul Federatiei Ruse incepand cu 1 august, a precizat miercuri un consilier al sefului Rosselhoznadzor, Aleksei Alekseenko, citat de RIA Novosti.

"Am luat decizia de a impune restrictii practic restrictii tuturor importurilor de fructe si legume din Polonia din cauza incalcarilor repetate de certificare si de identificare a obiectivelor de carantina", a indicat oficialul rus.

Alekseenko afirmase marti ca, in cursul acestei saptamani, Moscova ar putea interzice importul de varza din Polonia, din cauza daunatorilor 'de carantina'.

Rusia a impus embargo la 29 iulie la importul de fructe si legume, precum si de conserve de peste din Ucraina, invocand de asemenea deficiente fitosanitare.

Moscova anuntase zilele trecute ca si-ar putea limita in curand importurile de unele fructe provenind din tari ale Uniunii Europene si pui provenind din SUA, in contextul in care Uniunea Europeana este pe cale sa instituie sanctiuni economice impotriva Rusiei pentru rolul acesteia in criza ucraineana.

#import fructe Polonia, #import legume Rusia Polonia, #Rusia import fructe , #Polonia