Sondaj: Romanii le sunt antipatici polonezilor

Luni, 04 Februarie 2013, ora 08:28
1570 citiri
Sondaj: Romanii le sunt antipatici polonezilor

Romanii ocupa pozitia a doua, dupa minoritatile roma si sinti, in topul popoarelor care nu sunt pe placul polonezilor, releva un sondaj realizat in Polonia de institutul CBOS si citat duminica de site-ul thenews.pl.

Astfel, 52% dintre polonezi si-au declarat antipatia pentru grupul format din minoritatile roma si sinti, 41% pentru romani, care sunt urmati de rusi (39%), turci (35%), evrei (34%) si palestinieni (33%).

La polul opus, cehii reprezinta poporul fata de care polonezii simt cea mai mare afectiune. Conform sondajului, 51% dintre polonezi au spus ca cehii sunt poporul pe care il indragesc cel mai mult, urmati de slovaci (48%), englezi (47%), italieni (46%) si spanioli (45%).

Sondajul a fost realizat in perioada 3-9 ianuarie pe un esantion de 1.227 adulti.

Concluziile sondajului arata ca polonezii se simt cel mai atasati de acele popoare care functioneaza ca un grup de referinta pozitiv si care reprezinta o lume a aspiratiilor lor.

Printre ceilalti factori se numara afinitatea culturala, mostenirea istorica, actualele evolutii social-politice si experientele personale ale oamenilor care au vizitat tari straine, deopotriva ca turisti si lucratori temporari.

#romani antipatici polonezi, #sondaj Polonia romani , #Polonia