Moody's, criticat pentru reducerea ratingului Portugaliei

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 14:46
1108 citiri
Moody's, criticat pentru reducerea ratingului Portugaliei

Agentia de evaluare Moody's a fost criticata de Comisia Europeana (CE) dupa ce a retrogradat ratingul Portugaliei. CE sustine ca masura subliniaza "comportamentul indoilenic" al agentiilor de rating, transmite Reuters, citat de Mediafax.

"Momentul deciziei Moody's nu este numai indoielnic, dar este totodata bazat pe scenarii absolut ipotetice care nu sunt in niciun fel conforme cu implementarea. Este un episod nefericit si ridica inca o data problema comportamentului adecvat al agensiilor de rating", a declarat intr-o conferinta purtatoril de cuvant al CE Amadeu Altafaj.

Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a aratat la randul sau ca decizia contribuie la speculatiile de pe piata datoriilor de stat din zona euro.

"Decizia recenta a unei agentii de rating nu furnizeaza mai multa claritate. Mai degraba, au reusit sa adauge un nou element speculativ situatiei", a afirmat el.

Moody's a redus miercuri ratingul Portugaliei cu patru trepte, la "Ba2", in categoria "junk", luand prin surprindere pietele financiare si aruncand noi umbre de indoiala peste incercarile liderilor europeni de a rezolva criza datoriilor de stat fara restructurarea obligatiunilor.

#moodys, #rating portugalia, #reducere rating portugalia , #Portugalia