Portugalia a votat bugetul pe 2012

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 21:12
1211 citiri
Portugalia a votat bugetul pe 2012

Parlamentul Portugaliei a votat bugetul pentru 2012, care prevede masuri de austeritate. Lectura finala a fost marcata de votul de abtinere al principalului partid de opozitie, miscare care doreste sa arate unitate politica in fata masurilor de austeritate notate in planul de buget.

Nu numai in interiorul Parlamentului era unitate, ci si in exterior. Aici, insa, protestatarii erau convinsi ca tot cei mai saraci vor fi loviti de reducerile bugetare, relateaza Euro News.

Conform intelegerii cu Uniunea Europeana si cu Fondul Monetar International, Portugalia a primit un ajutor de 78 miliarde de euro, iar acum ei trebuie sa reduca deficitul bugetar in mod drastic. Acest lucru inseamna cresterea taxelor si suspendarea bonusurilor de sarbatori si final de an pentru bugetari, pe langa alte masuri nepopulare in randul locuitorilor.

"Anul viitor va fi mai rau. Ei spun ca o sa fie mai bine, dar noi nu vedem asta. Ce vedem noi e ca situatia se inrautateste," a spus un protestatar.

Cu toate acestea, coalitia de guvernare a Portugaliei insista ca bugetul va crea baza unei cresteri sustenabile si a unei reduceri a datoriei, pentru ca economia sa isi revina pana la finalul anului viitor.

#buget 2012 Portugalia, #buget austeritate 2012 Portugalia , #Portugalia