Portugalia: Fostul premier Jose Socrates arestat in cadrul unei anchete pentru frauda fiscala

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 15:30
1690 citiri
Portugalia: Fostul premier Jose Socrates arestat in cadrul unei anchete pentru frauda fiscala
Foto: Electionsmeter

Fostul premier portughez Jose Socrates a fost arestat vineri in cadrul unei anchete pentru frauda fiscala, spalare de bani si coruptie, a anuntat Parchetul general de la Lisabona, citat de AFP.

Jose Socrates face parte dintr-un grup de patru persoane retinute in ultimele zile, dintre care trei au fost trimise in fata instantei vineri, a informat Ministerul Public intr-un comunicat.

In mai multe locuri neprecizate au fost efectuate perchezitii de catre peste 60 functionari ai Ministerului Justitiei, vamilor si politiei, potrivit documentului amintit.

Jose Socrates, in varsta de 57 de ani, a fost arestat in cursul dupa-amiezii la sosirea pe aeroportul din Lisabona si urmeaza sa fie trimis in fata instantei sambata, au afirmat mass-media portugheze.

Ancheta se refera la operatiuni bancare si transferuri de bani de origine necunoscuta, a adaugat Ministerul Public, inainte de a preciza ca nu exista nicio legatura cu operatiunea Monte Branco, un raid care a condus la arestarea, in luna iulie, a fostului CEO al Bancii Espirito Santo (BES), Ricardo Salgado.

Aceasta afacere intervine la o saptamana dupa izbucnirea unui scandal de coruptie legat de acordarea vizelor "gold", rezervate investitorilor straini, care a condus arestarea mai multor oficiali cu rang inalt ai statului portughez.

Acest scandal, care a afectat cele mai inalte sfere ale statului, a determinat duminica demisia ministrului de interne al guvernului de centru-dreapta, Miguel Macedo, care a apreciat ca "autoritatea sa politica" a fost afectata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jose Socrates, #Socrates portugalia, #premier portugalia arestat , #Portugalia