Portugalia nu este de acord cu proiectul noului buget european

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 08:54
1199 citiri
Portugalia nu este de acord cu proiectul noului buget european

Propunerea de reducere a bugetului european avansata de presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, este "inacceptabila" pentru Portugalia, a afirmat luni seful diplomatiei de la Lisabona, Paulo Portas, transmite AFP.

"Propunerea care se afla pe masa este inacceptabila pentru Portugalia", a declarat Portas presei portugheze, in paralel cu o reuniune a ministrilor europeni de externe ce a avut loc la Bruxelles.

"Este important sa se ajunga un acord, insa nu orice fel de acord", a adaugat el, subliniind ca "Portugalia va negocia cu fermitate".

Un summit asupra bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 urmeaza sa se desfasoare cu incepere de joi seara, la Bruxelles, intr-o ambianta ce se anunta tensionata. Herman van Rompuy a recomandat saptamana trecuta reducerea cu 75 de miliarde de euro a propunerii de buget in valoare de 1.033 de miliarde euro, avansata de Comisia Europeana.

Presedintele Consiliului European vrea sa reduca cu 29,5 miliarde de euro creditele de plata solicitate pentru politica de coeziune si cu 25,5 miliarde ajutoarele pentru Politica Agricola Comuna (PAC), optiune respinsa de tari ca Polonia, Romania sau Franta.

Propunerea a fost calificata ca "inacceptabila" si de catre seful guvernului spaniol, Mariano Rajoy.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Portugalia buget european, #Herman van Rompuy buget european, #Uniunea Europeana buget , #Portugalia