13 mld. euro au intrat in Romania prin bancile grecesti

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 10:31
1073 citiri
13 mld. euro au intrat in Romania prin bancile grecesti

Creditele totale acordate de bancile elene, in Romania, s-au ridicat la 13 miliarde euro, iar depozitele atrase la 6 miliarde euro.

Printre marile proiecte realizate cu contributia creditelor furnizate de banci grecesti se numara mallurile Baneasa Shopping City si Liberty Center, conform Cotidianul.ro.

De asemenea, cladiri de birouri, precum Euro Tower sau Cubic Center, au fost ridicate tot cu credite din bancile elene.

Printre proiectele importante din aceasta categorie se numara si ansambluri de locuinte ca Asmita Gardens, Doamna Ghica Plaza sau Stejarii.

"Bancile grecesti finanteaza in mod traditional piata imobiliara, fiind un business usor de inteles. Pe plan local au abordat masiv doua seg­mente: clientii greci si dezvoltatorii imo­biliari, unde au fost foarte competitivi ca pret si nu au permis altor banci sa creasca", a declarat Andrei Diaconescu, managing partner in cadrul casei de investitii Capital Partners.

Rezultatele financiare ale proiectelor imobiliare finantate de bancile elene sunt diferite: sunt proiecte de locuinte in care exista sute de apartamente nevandute, cladiri de birouri cu etaje goale sau centre comerciale cu zeci de spatii neocupate, dar si proiecte inchiriate aproape integral si care obtin randamente ridicate, precum turnurile City Gate din Piata Presei sau proiectul Baneasa dezvoltat de Gabriel Popoviciu.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#banca greceasca, #credit, #depozit, #imobiliare, #mall, #baneasa shopping city , #Romania