Adrese IP din Romania, la originea atacurilor asupra registrului de permise de emisii

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 15:41
1284 citiri
Adrese IP din Romania, la originea atacurilor asupra registrului de permise de emisii

Halpys Cement, subsidiara elena a Italcementi, a raportat furtul a circa 300.000 de permise europene de emisii de gaze cu efect de sera din registrul grec al permiselor, iar politia de la Atena a identificat mai multe adrese IP din Romania ca fiind la originea atacului informatic, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

"Au fost furate aproximativ 300.000 de permise, dar aceasta este numai o estimare initiala. Investigatia este in derulare. Din ceea ce stim, suntem singura companie elena careia i s-au furat permise", a declarat pentru Reuters purtatoarea de cuvant a Halpys.

Ea nu a precizat exact cand s-au furat permisele, evaluate la circa 4,4 milioane euro, insa a adaugat ca registrul elen a informat compania in legatura cu "tranzactii neobisnuit de mari" pe contul sau pe 18 ianuarie.

Politia elena a anuntat ca a identificat zece adrese de IP din Romania folosite de hackeri pentru a ataca registrul Greciei.

Autoritatile elene au sesizat Interpol.

Piata spot din UE a permiselor de emisii poluante este inchisa de zece zile dupa furtul de permise din registrele mai multor tari la jumatatea lunii ianuarie in urma unor atacuri informatice.

Paguba este estimata la un total de pana la 45 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#adrese romania, #atacuri informatice, #emisii poluante, #piata spot , #Romania