Afacerile Altex au scazut la jumatate

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 09:39
1305 citiri
Afacerile Altex au scazut la jumatate

Retailerul de electronice, electrocasnice si IT&C a inregistrat in primele noua luni din acest an o cifra de afaceri de 124 milioane de euro, in scadere cu 50% fata de aceeasi perioada din anul anterior cand a raportat 248 milioane de euro, transmite NewsIn.

Oficialii Altex declarau, in octombrie anul trecut, citati de Business Standard, ca retailerul a obtinut in primele noua luni din 2008 o cifra de afaceri de 902 milioane de lei (248 milioane de euro), in crestere cu 38% fata de perioada similara a anului 2007.

Retailerul de produse electronice, electrocasnice si IT&C Altex Romania estimeaza pentru intregul an 2009 o cifra de afaceri de peste 180 milioane de euro, ceea ce inseamna o scadere de 47,6% fata de anul 2008, cand a raportat afaceri de 344 milioane euro.

"Cu privire la anul urmator, pronosticul nostru ramane unul rezervat. Cresterea pietei va fi moderata in raport cu 2009 si ne va tine inca departe de ideea de recuperare. Din pacate, evolutia anuala va fi la fel de tributara sezonalitatii, lucru care se va repeta cel putin inca 2-3 ani", a spus presedintele companiei Altex Romania, Dan Ostahie.

In trimestrul trei din acest an, Altex Romania a raportat o usoara crestere fata de trimestrul doi 2009.

"Volumul vanzarilor realizate de Altex Romania in trimestrul trei din 2009 a inregistrat o crestere de 6% fata de trimestrul doi, pe care noi o consideram foarte solida in actualele circumstante", a spus directorul de marketing si vanzari, Cristian Moanta.

 

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#afaceri, #altex, #vanzari , #Romania