Ambasadorul Germaniei: Coruptia din Romania afecteaza aderarea la Schengen

Duminica, 10 Martie 2013, ora 17:27
1629 citiri
Ambasadorul Germaniei: Coruptia din Romania afecteaza aderarea la Schengen

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas von Mettenheim, a declarat duminica, ca tara sa nu cere ca Romania sa devina un paradis, insa coruptia din Romania are impact asupra frontierelor pe care ar trebui sa le protejeze in calitate de membru Schengen.

"Nu cerem Romaniei sa devina un paradis, pentru ca nici Germania sau alte tari europene nu sunt. Aceste puncte pe care noi le consideram foarte importante... Nu e vorba de faptul ca unii politicieni au fost deja condamnati definitiv. Simpla existenta a unor asemenea acuzatii, in Germania duce la depunerea mandatului si la retragerea din functie", a sustinut Andreas von Mettenheim in emisiunea Dupa 20 de ani de la Pro TV, apreciind faptul ca exista o diferenta de cultura politica intre cele doua tari.

Ambasadorul Germaniei a mentionat ca "pentru Romania e important sa nu vada jumatatea goala a paharului, ci jumatatea plina".

"Nu e un pas mare si nici dificil. Daca se reuseste sa se faca acest pas, spre sfarsitul anului, impreuna cu Franta si cu alte tari europene, ne vom apropia mai mult de aderarea la spatiul Schengen", a explicat von Mettenheim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aderare romania schengen, #coruptie romania, #ambasador german Romania , #Romania