ARB isi alege presedinte executiv

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 08:56
1386 citiri
ARB isi alege presedinte executiv

Consiliul Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) va alege in perioada urmatoare un presedinte executiv care va reprezenta asociatia in relatia cu autoritatile si cu media, acesta urmand sa fie angajat al ARB, a declarat joi, presedintele Consiliului Director al ARB, Radu Ghetea. 

Potrivit acestuia, presedintele executiv va actiona in baza mandatului dat de Consiliul Director.

"Noi am lansat un fel de concurs, o sarcina pe care noi, Consiliul Director o avem sa identificam acea persoana care sa poata prelua de la consiliu acea activitate de zi cu zi, de a merge la Parlament si a reprezenta activitatea bancara in fata comisiilor, de a merge la minister, de a merge la ANPC, da merge la unele intalniri cu Banca Nationala a Romaniei, de a comunica cu presa", a spus Ghetea.

El a precitat ca presedintele executiv nu va avea alta sarcina, iar acesta va fi un salariat al ARB. "Orizontul de timp pentru alegea presedintelui este de cateva saptamani. Consiliul Director il va selecta si il va numi", a mai spus Ghetea.

In ceea ce priveste calitatile pe care presedintele executiv trebuie sa le indeplineasca, Ghetea a declarat ca persoana respectiva trebuie sa aiba experinta bancara la nivel de conducator de banca comerciala, nu neaparat de presedinte, dar de vicepresedinte sau de director general adjunct. Astfel, noul presedinte trebuie sa fie un fost conducator de banca sau unul care renunta la actuala functie.

Ghetea a mai spus ca statutul asociatiei a fost modificat.

"Conform noului statut, numarul de membri ai organului de conducere al asociatiei a crescut de la cinci la sapte, iar denumirea s-a schimbat din Consiliu de Administratie in Consiliu Director", a mai spus Radu Ghetea.

#Consiliul Director al Asociatiei Romane a Bancilor, #ARB, #presedinte exceutiv, #radu ghetea , #Romania