Ariston Thermo Romania estimeaza dublarea cifrei de afaceri, la 33 mil. euro

Luni, 16 August 2010, ora 12:31
1410 citiri
Ariston Thermo Romania estimeaza dublarea cifrei de afaceri, la 33 mil. euro

Ariston Thermo Romania estimeaza pentru acest an o dublare a cifrei de afaceri comparativ cu anul 2009, la 33 milioane euro, in contextul debransarii populatiei de la sistemul centralizat de incalzire datorita posibilei eliminari a subventiilor pentru energia termica, a anuntat luni compania, informeaza NewsIn.

"Aceasta crestere masiva are la baza debransarile populatiei de la sistemul centralizat de incalzire, in conditiile in care Guvernul discuta eliminarea subventiilor pentru energia termica, dar si proiectul Buy-Back pentru centrale termice" a declarat directorul de vanzari al Ariston Thermo Romania, Catalin Draguleanu.

De asemenea, Ariston Thermo Romania preconizeaza vanzari totale de circa 50.000 de centrale termice murale pana la sfasitul anului. In 2009 compania a comercializat peste 27.000 de astfel de centrale.

Potrivit lui Draguleanu , produsele noi cu cel mai mare succes in ultima perioada sunt centralele termice in condensare, dar si panourile solare, vanzarile fiind influentate pozitiv si de lansarea Programului Casa Verde.

Planurile Ariston Thermo Romania pentru acest an vizeaza continuarea acestei strategii si cresterea numarului de distribuitori autorizati, dar si a retelei de Centre de Asistenta Tehnica.

Draguleanu estimeaza ca anul 2010 va marca o crestere a cotei pe care compania o detine pe piata de centrale termice murale, la 33%, fata de 28% in 2009.

Totodata, acesta a afirmat ca ponderea liniei de business de centrale termice murale in totalul cifrei de afaceri anuale se va majora in acest an la 67%, fata de 61% in 2009.

"In primele sapte luni ale acestui an am realizat un business total de 14 milioane de euro, ceea ce estimam ca va reprezenta aproximativ 42% din afacerile companiei pentru intregul an", a mai declarat Catalin Draguleanu.

Ariston Thermo Romania estimeaza ca, pana la finele acestui an, piata locala de centrale termice murale va ajunge la peste 150.000 de unitati vandute, in crestere cu 50% comparativ cu 2009, cand au fost comercializate aproximativ 100.000 de bucati.

Potrivit estimarilor companiei, in primele sapte luni ale acestui an, piata de centrale termice murale a avut un volum de 65.000 de unitati. 

#ariston, #centrale, #debransari, #murale, #thermo, #vanzari , #Romania