Banca Mondiala: numarul romanilor saraci va ajunge la 1,5 milioane

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 22:29
1437 citiri
Banca Mondiala: numarul romanilor saraci va ajunge la 1,5 milioane

Numarul persoanelor sarace din Romania va creste pana la sfarsitul acestui an si va ajunge la 1,5 milioane, potrivit unui raport al Bancii Mondiale. Pe fondul crizei economice, rata saraciei va creste de la 5,7% in 2008 la 7,4% in acest an.

Avutia gospodariilor va fi afectata pe de o parte de reducerea locurilor de munca si cresterea somajului, iar de cealata parte din cauza reducerii sumelor de bani trimise de romanii aflati in strainatate. Potrivit raportului, cei care au un venit de cel mult 3 dolari pe zi intra in categoria celor care traiesc in conditii de saracie absoluta.

Cei mai multi romanii saraci se afla in mediul rural. Totodata, Moldova si Oltenia sunt regiunile cu cele mai putine familii bogate. La polul opus se afla Bucurestiul, unde numarul de saraci reprezinta doar 1,9% din numarul de locuitori. 43% din numarul de saraci din acest an sunt copiii si tinerii cu varsta cuprinsa intre 0 si 14 ani.

In plus, expertii UNICEF si cei ai Bancii Mondiale estimeaza ca numarul copiilor saraci va creste in acest an cu 96.000, de la 256.000 in 2008. Un efect al saraciei va fi cresterea numarului de copii abandonati.

Si Institutul pentru Cercetarea Calitatii Vietii a intocmit un portret al saracului autohton: acest provine din familii cu multi copii, are nivel scazut de educatie, lucreaza in agricultura, in propria gospodarie sau este somer.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca mondiala, #sarace, #persoane, #romane, #saracie , #Romania