Banca Mondiala: Romania sta bine pe termen scurt, dar are nevoie de viziune

Luni, 18 Februarie 2013, ora 10:36
1145 citiri
Banca Mondiala: Romania sta bine pe termen scurt, dar are nevoie de viziune

Romania a reusit sa aiba rezultate economice bune si tangibile pe termen scurt, dar este nevoie de o viziune si pe termen mediu si lung, a declarat, luni, intr-o conferinta de specialitate, Indermit Gill, economist sef pentru Europa si Asia Centrala in cadrul Bancii Mondiale (BM).

"Pe termen scurt, Romania a reusit sa aiba niste rezultate tangibile si este printre putinele tari care au avut astfel de rezultate macroeconomice. Trebuie sa fim mai atenti la resursele noastre de crestere si sunt sigur ca vom avea o abordare mai directa. Noi dorim o crestere economica atat pe termen mediu, cat si lung, si de aceea Guvernul se concentreaza pe mai multe zone: sa curete sectorul intreprinderilor unde se pierd resurse, sectorul energetic si constructia de infrastructura, investitii, sectorul agricol, reforma in sistemul administratiei publice", a aratat Gill.

Economistul sef al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, Indermit Gill, prezinta, luni, la Bucuresti, la sediul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), raportul "Cresterea de aur: Restabilirea stralucirii modelului economic european".

Raportul abordeaza perspectiva de crestere pe termen lung in Europa, cu accent pe evolutiile din ultimele doua decenii, si incearca sa identifice ceea ce trebuie facut pentru a asigura prosperitatea in urmatorii 20 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Banca Mondiala estimari economie Romania, #Banca Mondiala Romania, #Indermit Gill Banca Mondiala Romania , #Romania