Bancile turcesti, interesate de bancile elene din Romania

Joi, 03 Iunie 2010, ora 11:59
1446 citiri
Bancile turcesti, interesate de bancile elene din Romania

Mai multe banci din Turcia incearca sa cumpere operatiuni din Romania si Bulgaria ale unor institutii de credit elene, insa acestea sunt hotarate sa-si mentina pozitiile in cele doua state, potrivit publicatiei grecesti Proto Thema, preluata de agentia Novinite, transmite Mediafax.

Bancile elene sunt hotarate sa pastreze toate operatiunile din Romania si Bulgaria, in pofida incercarilor mai multor institutii de credit din Turcia, precum Ziraat Bankasi, de a achizitiona subsidiare din cele doua state, se arata intr-un articol al Proto Thema intitulat "Razboiul turco-grecesc pentru bancile din Balcani".

Publicatia noteaza ca bancherii eleni sunt fideli strategiei de a pastra activele din Balcani si de a face din subsidiarele regionale o prioritate de grad ridicat.

Presedintele consiliului de directori al Piraeus Group, Michalis Salas, a declarat ca banca Piraeus va continua sa sprijine cu orice pret cele aproximativ 5.000 de companii elene cu operatiuni in regiune, potrivit agentiei de presa bulgare BTA.

#banci, #turcia, #elene, #romania , #Romania