Bani mai multi pentru tinerii care se muta la tara - Vezi cum ii poti obtine

Joi, 11 August 2011, ora 13:44
2030 citiri
Bani mai multi pentru tinerii care se muta la tara - Vezi cum ii poti obtine

Tinerii care intentioneaza sa se instaleze in mediul rural si sa-si faca propria ferma vor putea primi, din noiembrie, o suma de 40.000 de euro din fonduri europene. Suma este cu 60% mai mare decat in prezent, cand acestia primesc 25.000 de euro. 

De altfel, Comisia Europeana a anuntat, la inceputul lunii august, ca este de acord ca tinerii fermieri sa primeasca mai mult decat pana acum.

Sprijinul acordat in cadrul masurii are ca scop dezvoltarea exploatatiilor agricole, care produc, in principal, produse agricole vegetale si animale (materie prima) pentru consum uman si hrana animalelor.

De acesti bani pot beneficia fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii cererii de finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole si a caror exploatatie agricola are o dimensiune economica cuprinsa intre 6 si 40 UDE (Unitatea de Dimensiune Economica -UDE- reprezinta unitatea prin care se exprima dimensiunea economica a unei exploatatii agricole determinata pe baza marjei brute standard a exploatatiei; valoarea unei unitati de dimensiune economica este de 1.200 de euro).

De asemenea, exploatatia trebuie sa fie situata pe teritoriul tarii si sa fie inregistrata in Registrul unic de identificare - APIA si Registrul agricol.

Conform Ghidului Solicitantului, publicat pe APDRP, pot solicita sprijin nerambursabil prin Masura 112, persoanele fizice, persoanele fizice inregistrate si autorizate in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/200.

De asemenea, pot solicita sprijin prin masura 112 in mod individual si independent, ca persoane fizice autorizate, ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale, ca asociat si administrator unic al unei Societati cu raspundere limitata - SRL.

Pentru a putea primi sprijin in cadrul Masurii 112, solicitantul sprijinului trebuie sa se instaleaze pentru prima data in exploatatia agricola ca si conducator (sef) al acesteia, sa detina sau se angajeaze sa dobandeasca competente si calificari profesionale in raport cu activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare si sa prezinte un plan de afaceri pentru dezvoltarea activitatilor agricole din cadrul exploatatiei agricole.

O conditie esentiala este si aceea sa fie membru al unei familii de fermier si sa fi lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru in cadrul fermei (nu neaparat in ferma familiei) cel putin 12 luni inaintea instalarii sale pe cont propriu.

Citeste continuarea pe ziare.com

#ferma, #programe fermieri romani, #fonduri europene, #bani fermieri, #bani fermieri tara , #Romania