Basescu se intalneste cu Barroso pentru a discuta despre viitorul Republicii Moldova

Joi, 13 Februarie 2014, ora 14:06
1741 citiri
Basescu se intalneste cu Barroso pentru a discuta despre viitorul Republicii Moldova

Discutiile dintre presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso si presedintele Romaniei, Traian Basescu, se vor concentra asupra relatiilor UE cu Republica Moldova, dar vor viza si chestiuni precum progresele realizate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) sau aderarea la Schengen, a declarat joi, Mark Gray, purtator de cuvant al CE.

Potrivit sursei citate, Jose Manuel Barroso si Traian Basescu vor avea vineri un pranz de lucru, urmat de declaratii de presa la ora locala 13:30 (14:30 ora Romaniei).

"Discutiile se vor concentra asupra relatiilor cu Moldova, dar vor evalua si progresele realizate de Romania in cadrul MCV", a spus Mark Gray. El a adaugat ca vor fi abordate si alte chestiuni, precum libertatea de circulatie si dosarul Schengen.

Nu in ultimul rand, cei doi lideri vor discuta despre situatia economica si 'despre modul in care fondurile structurale pot ajuta cel mai bine cetatenii romani sa obtina slujbe si sa contribuie la crestere', a mai precizat purtatorul de cuvant al executivului UE.

Seful statului roman a mai efectuat o vizita la Bruxelles luna trecuta, pe 16 ianuarie, insa atunci a avut doar o intrevedere cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, din cauza programului incarcat al sefului executivului comunitar, care efectua atunci o vizita in Spania.

Pe agenda discutiilor dintre Basescu si Van Rompuy s-au aflat cu acel prilej subiecte precum aderarea Romaniei la Schengen, asocierea Republicii Moldova cu Uniunea Europeana si dezvoltarea coridorului sudic de alimentare cu gaze naturale a pietei europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aderare romania schengen, #progrese Romania MCV, #relatie UE Republica Moldova , #Romania