bauMax Romania l-a numit director general pe fostul director de vanzari al companiei

Vineri, 12 Septembrie 2008, ora 16:45
2231 citiri
bauMax Romania l-a numit director general pe fostul director de vanzari al companiei

Alexander Frech, fostul director de vanzari al companiei bauMax Romania a fost numit de la 1 septembrie in functia de director general, potrivit unui comunicat.

Alexander Frech il va inlocui astfel pe Jorg Bierlein, fostul director general al bauMax Romania, subsidiara grupului austriac de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare, care a detinut aceasta functie de la intrarea pe piata din Romania a companiei.  Jörg Bierlein va prelua incepand din aceasta toamna functia de country manager al (director general) bauMax Turcia.


"Modificarea vine in contextul strategiei de expansiune a Grupului spre Est si a intrarii pe piata din Turcia, o piata in care experienta lui Jorg Bierlein in sectorul DIY (do-it-yourself) in zone precum America de Sud, Germania, Romania va aduce cu siguranta un plus de valoare si de inovatie", se arata intr-un comunicat al bauMax Romania.

 

Alexander Frech a ocupat anterior pozitia de director de vanzari bauMax Romania si are experienta in domeniul retail-ului DIY, acumulata in ultimii ani in tari precum Germania, Italia si Austria. 


Grupul este prezent in opt tari din Europa Centrala si de Est (Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Bulgaria si Romania) cu 134 magazine, avand suprafete cuprinse intre 8.000 metri patrati si 12.000 metri patrati.

 

In Romania, bauMax detine sapte magazine in Brasov, Sibiu, Cluj, Targu Mures, Craiova, Suceava si Bacau. Compania a avut o cifra de afaceri de 61 milioane euro in 2007, iar pentru anul acesta estimeaza afaceri de aproximativ 110 milioane euro.

 

Planurile de expansiune ale grupului la nivel national vizeaza orase precum Ploiesti, Constanta, Oradea, Braila, Pitesti, dar si deschiderea primului magazin din Bucuresti, estimata sa aiba loc in prima parte a anului viitor.