Bechtel: Nu plecam din Romania

Joi, 02 Iunie 2011, ora 23:37
1269 citiri
Bechtel: Nu plecam din Romania

Compania americana Bechtel, care construieste Autostrada Transilvania, respinge afirmatiile din presa conform carora ar pleca din Romania si sustine ca doar o parte din utilajele nefolosite sunt transferate catre alte proiecte ale companiei americane.

"Abordarea companiei noastre este aceea de a folosi eficient resursele existente. In consecinta, cateva utilaje nefolosite in Romania sunt transferate la alte proiecte Bechtel Enka, unde este nevoie de ele in acest moment. Totusi, mentinem in Romania utilajele corespunzatoare si necesare astfel incat sa fim in masura sa reincepem lucrarile imediat", se arata intr-un raspuns oficial al companiei.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Mark Gitenstein, este increzator ca problema arieratelor la contractul Bechtel privind constructia autostrazii Transilvania va fi rezolvata.

"Am avut discutii ample cu doamna ministru (ministrul Transporturilor, Anca Boagiu - n.r.) si dumneaei incearca sa gaseasca o modalitate pentru a plati arieratele din acest contract.

Pe baza discutiilor avute cu toti jucatorii implicati, si vreau sa subliniez ca este vorba si de o mare companie turca, nu este vorba numai de Romania si o companie americana, sunt increzator ca problema arieratelor va fi rezolvata", a declarat, joi, diplomatul american, intr-o conferinta de presa la Bucuresti.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania are datorii certificate de 111 milioane de euro catre compania americana Bechtel pentru Autostrada Transilvania.

Citeste continuarea pe ziare.com

#bechtel, #autostrada transilvania, #datorii, #arierate stat, #constructie autostrazi, #ambasador SUA , #Romania