Bill Gates ar putea cumpara Romania cu banii sai

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 09:45
2571 citiri
Bill Gates ar putea cumpara Romania cu banii sai

Romania are o datorie externa de aproximativ 20 de miliarde de euro, bani pe care ar trebui sa inceapa, de anul viitor, sa ii inapoieze. Cu aceeasi suma se pot cumpara... tari intregi.

Mai exact, cu mai putin de 20 de miliarde de euro poate fi acoperit Produsul Intern Brut al multor state africane, dar si al unor tari insulare.

Daca si-ar dori cu adevarat, miliardarul Bill Gates ar putea cumpara statul roman.

Cum averea fondatorului Microsoft se ridica la peste 56 de miliarde de dolari, potrivit topului Forbes, de anul acesta, Bill Gates ar putea cu usurinta plati datoria Romaniei si i-ar mai ramane bani sa cumpere si o insula exotica.

De altfel, averea pe care o detine ii permite sefului Microsoft sa cumpere Costa Rica, Salvador si Uruguay, avand in vedere ca PIB-ul acestor state valoreaza mai putin decat toti banii miliardarului american.

Cel mai bogat om din lume, Carlos Slim Helu, asezat, pentru a doua oara consecutiv, de publicatia amintita in fruntea clasamentului, ar putea sa cumpere nu doar statul roman, ci si Islanda, Mozambic si Guyana.

Produsul Intern Brut al Islandei se ridica la 12,7 miliarde de dolari, in timp ce PIB-ul din Mozambique echivaleaza cu 18,9 miliarde de dolari. Guyana ar putea fi achizitionata doar de placere, pentru 3 miliarde de dolari, suma ce reprezinta PIB-ul statului.

Datoria externa a Romaniei ar putea fi foarte lesne achitata si de Lakshimi Mittal, "magnatul de otel". Acesta ocupa locul al saselea in topul celor mai bogati miliardari din lume si isi datoreaza averea grupului ArcelorMittal.

Avand in vedere ca Mittal a incercat sa cumpere Barclays Premiership club din Birmingham, dar a fost refuzat, s-ar putea "consola" cu statul roman.

Seful Oracle, Larry Ellison, cu o avere de 11,5 miliarde de dolari, ar putea cumpara Muntenegru sau Somalia.

Principatul Sealand, o mininatiune, aflata pe fostul fort englez Maunsell Fort, poate fi cumparata in intregime pentru 12,5 milioane de dolari. Pretul este unul all inclusive, in conditiile in care sunt incluse moneda nationala, drapelul si imnul national.

Warren Buffett, in varsta de 80 de ani, are 50 de miliarde de dolari si ar putea achizitiona fara probleme principatul Sealand si, daca si-ar dori, ar putea adauga "in cosul de cumparaturi" Bahamas si Barbados, pentru care ar plati mai putin de 20 de milioane de dolari.

#tari vanzare, #top tari, #top miliardari, #Bill Gates Romania , #Romania