BM: Romania va avea scadere economica in 2010

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 12:27
1529 citiri
BM: Romania va avea scadere economica in 2010

Romania este singura tara din ultimele zece membre care au aderat la Uniunea Europeana ce inca se afla in recesiune, potrivit unui raport al Bancii Mondiale publicat joi, intocmit pentru ultimele zece state care au aderat la Uniune (EU10), precizeaza NewsIn.

Letonia a afisat crestere anuala in al treilea trimestru, in timp ce Romania este singura tara din EU10 care inca se afla in recesiune in perioada iulie-septembrie 2010.

Totodata, Banca Mondiala estimeaza ca numai Letonia si Romania vor avea scadere economica in 2010, reflectand nevoia mare de ajustare ca urmare a cresterilor economice nesustenabile inainte de criza.

"Revenirea economica este vizibila si in EU10, cresterea anuala urcand de la 0,6% in primul trimestru la 2,2% in cel de-al doilea.

Aceasta crestere nu s-a imbunatatit doar datorita efectelor de baza, dar si datorita unui dinamism puternic al economiilor, cu cresteri de la un trimestru la altul de la 0,4% la 0,8%", a explicat Banca in raport.

De asemenea, raportul mai arata ca economiile Slovaciei si Poloniei au crescut cel mai mult din regiune in al doilea trimestru al anului, iar Estonia a trecut pe crestere in al doilea trimestru din 2010 dupa noua trimestre de scaderi anuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca, #mondiala, #romania, #scadere, #economica , #Romania