BNR a injectat 2,8 miliarde lei in piata

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 14:16
1218 citiri
BNR a injectat 2,8 miliarde lei in piata

BNR a injectat vineri in piata bancilor 2,78 miliarde lei (663 milioane euro), printr-o operatiune de tip repo cu 10 participanti, a doua din aceasta saptamana, la o dobanda de 9,5% pe an si scadenta pe 13 iulie, a declarat, pentru NewsIn, un dealer din piata.

Marti, BNR a mai injectat in piata 3,4 miliarde lei (807 milioane euro), printr-o operatiune de tip repo cu 12 participanti.

Luni ajunge la scadenta suma injectata de BNR in 15 mai, de 2,5 miliarde lei, printr-o operatiune similara.

"Probabil ca BNR vrea sa pastreze un nivel optim al lichiditatii, pentru ca injecteaza bani de fiecare data cand ajung la scadenta operatiuni repo", a spus un dealer din piata, pentru NewsIn.

Pana la operatiunea de vineri, BNR a mai injectat luna aceasta 7 miliarde lei in piata, in doua operatiuni repo la o luna.

In mai, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat peste 10 miliarde lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) se mentin la 9,5% pe an, in jurul dobanzii de politica monetara, de 9,5%.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de vineri, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,46% pe an, in urcare usoara fata de cel din sedinta anterioara, de 9,41% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 9,96% pe an, de la nivelul de joi, de 9,93% pe an.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#BNR, #politica, #monetara, #dobanzi, #injectie, #miliare , #Romania