British Steel Nederland si PAB Romania s-au unit in Corus Building

Joi, 26 Martie 2009, ora 15:31
2591 citiri
British Steel Nederland si PAB Romania s-au unit in Corus Building

Consiliul Concurentei (CC) a autorizat dobandirea controlului in comun de catre British Steel Nederland International BV Olanda si SC PAB Romania asupra societatii nou-creata, Corus Building Systems, a anuntat, joi, autoritatea de concurenta.

Potrivit acesteia, CC a analizat operatiunea notificata, respectiv crearea unei societati in comun, si a constatat ca aceasta concentrare nu are ca efect crearea sau consolidarea unei poziti dominante pe pietele relevante definite, care ar putea conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe piata din Romania.

Societatea-mama British Steel Nederland International BV Olanda este membra a Grupului Corus TATA, al doilea mare producator de otel din lume, si ofera solutii noi in domeniul constructiilor, inginerie mecanica, auto, fiind prezent si pe alte piete la nivel mondial.

Grupul Corus comercializeza, in prezent, pe piata romaneasca panouri de tip sandwich si accesorii de tipul sarpantelor si jgheaburilor de finisaj, prin intermediul societatilor Fischer Profil GmbH, Corus International Trading Ltd. si Corus Kalpinis Simos SA.

SC PAB Romania este activa pe piata lucrarilor de constructii rezidentiale si nerezidentiale din Romania.

De asemenea, societatile membre ale Grupului PAB desfasoara activitati tot in domeniul lucrarilor de constructii, nefiind active pe piata relevanta a societatii in comun. Societatea in comun, Corus Building, a fost infiintata in scopul desfasurarii activitatii de producere si comercializare a panourilor de tip sandwich si a accesoriilor de tipul sarpantelor si jgheaburilor de finisaj, valorificand experienta acumulata in domeniu de catre societatea-mama Corus. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata, #producator, #societate , #Romania