Bruxelles-ul anunta initierea procedurilor legale impotriva Romaniei, pentru taxa de prima inmatriculare

Joi, 22 Martie 2007, ora 07:05
889 citiri

Comisia Europeana a anuntat miercuri initierea procedurilor legale impotriva Romaniei si Maltei, cerandu-le sa-si modifice legislatia privind taxele de inmatriculare pentru masinile second-hand importate.

Estimand ca legislatia in materie de taxe de inmatriculare a vehiculelor din cele doua state creeaza "discriminari fata de vehiculele second-hand importate", Bruxelles-ul a decis sa adreseze celor doua tari "scrisori de notificare", prima etapa a procedurilor legale. Cele doua state au doua luni sa raspunda.

Potrivit jurisprudentei Curtii Europene de Justitie, un stat membru are dreptul de a aplica o taxa pe vehiculele second-hand cumparate din alte state membre, dar aceasta taxa nu trebuie sa fie mai mare decat cea aplicata produselor nationale.

Comisia a estimat ca legea romaneasca nu respecta normele comunitare, deoarece "vehiculele pentru care se impun taxele cele mai mari" sunt "vehiculele second-hand importate", din cauza unui sistem fiscal care nu tine seama de deprecierea datorata varstei masinilor importate.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)