Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE a aprobat un sistem de ajutor pentru companiile din Romania

CE a aprobat un sistem de ajutor pentru companiile din Romania

Comisia Europeana (CE) a autorizat un sistem de ajutor propus de Romania, pentru a oferi sprijin societatilor care se confrunta cu dificultati de finantare, in urma inaspririi conditiilor de creditare.

Sistemul permite autorita?ilor sa acorde ajutoare sub forma de garantii subventionate pentru creditele de investitii si creditele pentru capital de lucru, incheiate pana la 31 decembrie 2010, informeaza The Wall Street Journal.

Programul este destinat doar societatilor care nu se aflau in dificultate la 1 iulie 2008.

"Masura propusa de Romania faciliteaza accesul companiilor la credite. Aceasta este o modalitate eficace de a incuraja investitiile in afaceri si redresarea economica, fara a se denatura, in mod nejustificat, concurenta," a spus comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes.

Reducerea comisioanelor de garantare se poate aplica pe o perioada de pana la doi ani pentru garantiile la creditele contractate pana cel tarziu la 31 decembrie, 2010.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 631 ori
Citeste mai multe desprece romania ajutor companii finantare