Ce vor avea romanii pe masa de Paste

Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 12:20
2036 citiri
Ce vor avea romanii pe masa de Paste

Pastele va indemna romanii sa cumpere in jur de 40-50 de milioane de oua, 3 milioane de mieri si aproximativ 7,5 milioane de cozonaci, spun reprezentantii asociatiilor de profil. Potrivit presedintelui Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania.

Romanii au cumparat in luna aprilie 155 de milioane de oua.

Sunt insa si romani care prefera sa foloseasca ouale din propriile gospodarii. Potrivit unui studiu realizat de IRES, doar o treime din romani cumpara oua de Paste.

In ceea ce priveste preturile, presedintele Uniunii crescatorilor de pasari spune ca 2011 este un an bun fiindca preturile la oua sunt cele mai mici din ultimii 10 ani, adica 0,2 lei bucata.

Carnea de miel pare a fi insuficienta in opinia crescatorilor.

"Avem o cantitate arhisuficienta de miei. Suntem pe locul trei in Europa din acest punct de vedere", a declarat pentru Gandul, Mihai Dumitriu, presedintele Patronatului Crescatorilor si Exportatorilor Romani de Ovine. 

Un calcul simplu arata ca, in medie, fiecare dintre romanii care vor cumpara acest tip de carne va avea pe masa de Paste o treime dintr-un miel. 41% dintre respondenti spun insa ca nu vor cumpara deloc, in timp ce 14% o obtin din propria gospodarie.

Cozonacul de Paste, cu 10% mai scump fata de Craciun

7,5 milioane de cozonaci vor ajunge pe mesele romanilor de Paste, potrivit reprezentantilor Rompan. Doar 5% din cozonacii comercializati sunt din import.

Potrivit aceluiasi studiu IRES, fiecare roman va avea pe masa cate un cozonac cumparat. 63% dintre respondentii sondajului au precizat ca vor prepara in casa prajiturile specifice sarbatorii pascale.

Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
#paste, #carne de miel, #oua de paste, #cozonaci, #pretul la oua, #pretul la carne de miel , #Romania